Ketvirtą Advento sekmadienį Elektrėnų Švč. Mergelės Marijos Kankinių Karalienės Bažnyčioje
2015-12-20 po 10 val. Šv. Mišių sakralinės vokalinės muzikos koncertą mums dovanos
Ansamblis iš centrinės Afrikos šalies Ugandos sostinės Kampalos „Aba Taano“
Vadovas Ssenteza Derrick 
Vokalinis ansamblis „Aba Taano“ atvyko į Lietuvą dalyvauti XXIII tarptautiniame chorų sakralinės, adventinės ir kalėdinės muzikos festivalyje – konkurse „Cantate Domino“ kuris vyks 2015 m. gruodžio 17-20 dienomis Kaune. Festivalyje dalyvaus chorai iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Ugandos, Lenkijos, Čekijos. Jo metu, chorams suteikiama galimybė pasirodyti geriausiose Kauno miesto koncertinėse salėse, gražiausiose bažnyčiose ir vienuolynuose, kurie turi savo ypatinga akustiką ir istoriją. Pasitarę su festivalio organizatoriumi ir meno vadovu Rolandu Daugėla, nutarėme kad vienas iš finalinių renginio koncertų įvyktų mūsų Bažnyčioje. Atėję į Šv. Mišias galėsime pasimėgauti kultūrine šio festivalio atmosfera. Ansamblio iš egzotiškos šalies pasirodymas suteiks mums daug gražių netikėtų išgyvenimų.
Šiais laikais klausytoją tikrai sunku nustebinti. Šiuolaikinių technologijų ir įvairiausios žiniasklaidos dėka mes galime nukeliauti į bet kokį koncertą bet kokioje šalyje ir bet kokiame kontinente, bet gyvai girdėti ir matyti yra visai kas kitą. Ir ypač kai tokį ansamblį Elektrėnuose išvysime pirmą kartą.
Afrikiečių ansamblis „Aba Taano“ pristato išskirtinai platų repertuarą nuo gospel muzikos iki improvizuotų šokių ir genčių giedojimo. Šeši labai talentingi ir dinamiški Ugandos balsai į kiekvieną pasirodymą įneša stiprybės, humoro, bei laimės. Per pastaruosius keturis metus ansamblis ginkluotas vien tik savo balsais ir naujovišku požiūriu, koncertavo prestižinėse Europos miestų salėse, kas kartą palydimi kurtinančiais publikos šūksniais: Ispanija, Estija, Vengrija, Prancūzija, Belgija, Olandija ir Austrija. Kūrinius jie atlieka Swahili, Luganda, Zulu, Lutoro, Acholi ir Runyancore kalbomis. Jie taip pat atlieka tradicinę JAV gospel muziką. Iš senos tradicijos ansamblis paveldėjo ypatingą ir unikalų garsą. Aba Taano Luganda kalboje reiškia „penki“. Tai pirmasis muzikinis ansamblis gimęs humanitarinio projekto „Muzika saugo mūsų gyvybes“ pagalba. Dėl savo talento, užsispyrimo ir sunkaus darbo jie užsitarnavo savo vietą muzikinėje scenoje. Nepaisant to, kad jie yra labai jauni, Aba Taano ansamblis koncertavo 300-uose koncertų su našlaičių chorais, bei prestižinėse salėse Barselonoje, Madride, kurie jiems padėjo įgyti ir praplėsti muzikinius įgūdžius.
Tik būdami kartu, patirsime gražiausias muzikos ir draugystės akimirkas sakralinėje aplinkoje, susipažinsime su ansamblio „Aba Taano“ atliekama sakraline, adventine, kalėdine muzika ir, turbūt, su savitu tik Afrikos šalims būdingu skambesiu.
Kiekviena tauta turi savo sakralinės muzikos tradicijas, kurios nebūtinai turi būti panašios į mūsų, nes mūsų ir jų kultūros skirtingos. Įdomu...

Svetingai sutikime svečius, iš saulėtojo kontinento, giesmininkai nekantraudami jau laukia susitikimo su mumis!

Elektrėnų meno mokyklos direktorius
Evaldas Petkevičius