Ketvirtą Advento sekmadienį Elektrėnų parapijos bažnyčioje

Gruodžio 21 d. po 10 val. šv. Mišių sakralinės muzikos koncertą dovanos Minsko meno mokyklos mergaičių choras „Vetryk“ (vadovė Vera Dobrovolskaja).

Choras „Vetryk“ buvo įkurtas 1982 metais. Jame dainuoja 11–16 metų amžiaus mergaitės. Choro repertuare skamba sakralinės ir klasikinės muzikos kūriniai, liaudies dainos, popmuzika. Baltarusijos kompozitorių muzikos kūriniai užima ypatingą vietą choro programoje. „Vetryk“ choras bendradarbiauja su Baltarusijos menininkų sąjunga, yra koncertavęs Baltarusijoje, Rusijoje, Latvijoje, Estijoje, dalyvavo tarptautiniame konkurse „Silver Bells“ Daugpilyje, (Latvija, 2009 m. ir 2011 m.), tarptautiniame konkurse-festivalyje „Akademija“ Sankt Peterburge (Rusija, 2013 m.), VII akademinio dainavimo konkurse Kohtla-Järvėje (Estija, 2012 m.). Atsižvelgiant į paskutinių konkursų rezultatus „Vetryk“ choras ir jo solistai buvo apdovanoti Prezidento talentingo jaunimo specialiojo rėmimo fondo prizais.
Choras „Vetryk“ atvyko į Lietuvą dalyvauti XXII tarptautiniame chorų sakralinės, adventinės ir kalėdinės muzikos festivalyje-konkurse „Cantate Domino“, kuris vyks 2014 m. gruodžio 18–21 dienomis Kaune. Festivalyje dalyvaus chorai iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos. Kolektyvams suteikiama galimybė pasirodyti geriausiose Kauno miesto koncertinėse salėse, gražiausiose bažnyčiose ir vienuolynuose, turinčiuose ypatingą akustiką ir istoriją. Pavyko susitarti su festivalio organizatoriumi ir meno vadovu Rolandu Daugėla, kad vienas iš finalinių renginio koncertų įvyktų mūsų bažnyčioje. Atėję į šv. Mišias galėsime pasimėgauti kultūrine šio festivalio atmosfera. Choro pasirodymas suteiks daug gražių išgyvenimų. Tik būdami kartu patirsime gražiausias muzikos ir draugystės akimirkas sakralinėje aplinkoje.
Svetingai sutikime svečius, savo kaimynus, nes choristai nekantraudami jau laukia susitikimo su mumis!

Elektrėnų meno mokyklos direktorius  Evaldas Petkevičius